BRUSKETTA - ITALYANCHA BUTERBROD. TURLI MASALLIQLAR BILAN BRUSKETTA RESEPTLARI.

18.02.2021
Chiroyli brusketta so'zi bizning tushunchamizda oddiy buterbrod degan ma'noni anglatadi. Ammo italyan oshxonasida gazak (antipasti) sifatida taqdim etiladigan bu taom pitsa va makaron bilan bir xil darajaga ko'tarilgan. Rus tiliga so'zma-so'z tarjima qilinganda - bruscare fe'lidan ko'mirda qovur degan ma’noni bildiradi. Kechagi non qoldiqlaridan yumshoqlik uchun qovurilgan va zaytun moyi va sarimsoq bilan xushbo'ylangan bruskettani dehqonlar iste'mol qilgan deb hisoblanadi. Ular bundan yaxshiroq narsani sotib olishlari mumkin emas edi. Bu versiyaga hamma ham rozi emas. Xuddi yunonlar singari, italiyaliklar ham o'zlarining o'tmishlari bilan faxrlanadilar. Ular qidirishni yaxshi ko'radilar va qiziqki, ko'pincha Qadimgi Rimdagi narsalar va hodisalarning ildizlarini topadilar. Haqiqatan ham, zaytun moyi ishlab chiqarishda, yangi hosilning yog'ini tatib ko'rish uchun ular ozgina sarimsoq ishqalangan qovurilgan nondan foydalanganlar. Uning bo'laklarini yog'ga botirib, qanday ta'mga ega ekanligini ko'rishga harakat qilishgan. Klassik italyan gazagi endi faqat uchta ingrediyentdan iborat: non, sovuq presslangan yog’ va sarimsoq.
shutterstock_100795066 — копия.jpg
Brusketta qanday tayyorlash mumkin, italyan gazagini juda sodda tarzda tayyorlanadi. Birinchidan, non tovada yoki gril ustida qovuriladi, keyin yengil tarzda sarimsoq suriladi. Yakuniy harakat - bir necha tomchi xushbo'y zaytun moyi.
Asrlar o'tdi, gazakni ko'proq xo’randalar tatib ko'rdilar. Asta-sekin oddiy taom yanada nozik taomga aylana boshladi, buni mehmonlarga taklif qilish uyat emas hisoblanmay qo’yildi (mehmonlar: mezbon shunchalik kambag'alki, hatto stolda ovqat uchun munosib narsa yo'q, deb o’ylamasliklari uchun). Restoranlar ham italyan buterbrodini chetga surib qo‘yishmagan – uni istalgan muassasaning menyusidan topish mumkin. Asl versiyaga, u esa har qanday bruskettaning asosi bo'lib, ular sabzavot, proshutto, anchous, pishloq va hatto mevalardan har qanday masalliq qo'shdilar.
Ba'zi hududlarda hatto o'zlarining brusketta retseptlari ham mavjud. Toskanada - fettuna (so'zma-so'z tarjimasi moylangan bo'lak), yirik tuz, tishlarda yoqimli qarsillaydi, va yangi maydalangan murch sepiladi. Pemontda - soma d'ai, sendvich yoki uning italyan turi - paninini eslatadi. Ikki bo'lak non o'rtasida pomidor bo'laklari yotadi. Uzum yig‘uvchilar ishtaha qo‘shadigan soma bilan iste’mol qiladilar.
BRUSKETTA UCHUN MAHSULOTLARNI QANDAY TANLASH MUMKIN
Keling, asosiy masalliqdan boshlaylik - non. Brusketta uchun eng yaxshi non - chiabatta. Bu "shippak" deb tarjima qilinishini bilasizmi? Chiabatta brusketta tuzilishini saqlab qolish uchun qarsildoq, o'rtacha qattiqlikdagi qobiq va masalliq ta'mi va hidi bilan to'yingan g'ovak go'shtga ega. Chiabatta yo'q bo’lsa, boshqa nonni oling: baton, fransuz bageti, donlar bilan.
shutterstock_111068303 — копия.jpg
Chiabatta faqat 1982 yilda paydo bo'lgan. Uning muallifi sobiq poygachi Arnaldo Kavallari. Motor poygasini tashlab, non pishirishga o'tib ketgan. Va juda muvaffaqiyatli!
QIZIL LOVIYA, BEKON VA ZAYTUNLI BRUSKETTA
Loviya qo'shilgan har qanday taom uzoq vaqt davomida o'zingizni to'q his qilishingizning kafolatidir. Sekin uglevodlar va kletchatka organizmga kirganda ochlik hissi kamayadi. Chili qalampirining o'tkirligi miyaga serotonin gormoni signalini yuboradi - va sizning kayfiyatingiz hatto eng bulutli kunda ham yaxshilanadi.
bktrec1.jpg
174 kkal/100 g INGREDIYENTLAR: 1/3 banka Bonduelle qizil loviyasi (130 g); 1/6 banka Bonduelle maydalangan zaytuni (50 g); 4 bo’lak baget; 100 g bekon; 1 dona shirin qizil qalampir; 1 dona qizil piyoz; 1 bog’ rozmarin; 3 bo’lak sarimsoq; 1/2 choy qoshiq maydalangan murch; 2 osh qoshiq zaytun moyi. RETSEPT: 1. Shirin qalampirni folgaga soling, 15 daqiqa davomida 200 °C ga qadar isitiladigan pechda pishiring, so'ngra po’stini olib tashlang. 2. Piyozni tozalang va yarim halqalarga kesib oling. Bekonni mayda qilib to’g’rang. 3. Tovada 1 osh qoshiq zaytun moyini qizdiring, piyoz, bekon, rozmarin barglarini qo'shing va piyoz yengil oltin rangga ega bo'lguncha o'rtacha olovda qovuring. Chili seping, aralashtiring va yana bir oz qovuring. 4. Nonni 2-3 sm qalinlikdagi bo'laklarga kesib oling va tosterda quriting. 5. Pishirilgan qalampir, bir oz suyuqlik bilan loviya va 1/4 qovurilgan qizil piyoz, silliq bo'lguncha blenderda maydalang. Agar kerak bo'lsa, yana bir oz suv qo'shing. 6. Tostlarni sarimsoq bilan ozgina ishqalang, qolgan zaytun moyini seping, ustiga qalampir va loviya pyuresi, qolgan qovurilgan piyoz va ikkiga bo'lingan zaytunni qo’ying.
OMAT, ZAYTUN VA RAYHONLI BRUSKETTA
Klassik italyan bruskettasining biroz kengaytirilgan versiyasi. Ziravorlar uchun balzamik sirka, foydalilik uchun omega yog’ kislotalariga boy zaytun, rang uchun sariq qalampir qo'shing.

145 kkal/100 g INGREDIYENTLAR: 1/3 banka Bonduelle tozalangan zaytuni (100 g); 1 dona baget; 3 dona pomidor; 1 dona shirin sariq qalampir; 1 bo’lak sarimsoq; 2 dona yashil piyoz; 2 ta rayhon novdasi; 1 osh qoshiq balzamik sirka; 1 osh qoshiq zaytun moyi; ta'bga ko'ra tuz; ta'bga ko'ra murch RETSEPT: 1. Qalampir va pomidor qaynoq suvga solinadi. Pomidorlarni yarim daqiqadan so'ng, qalampirni - 3-5 daqiqadan so'ng oling. Po'stini tozalang. 2. Pomidorlarni 4 qismga kesib oling, urug'larni pichoq bilan olib tashlang. Kubik shaklida kesib oling. 3. Qalampir, zaytun, ko’katlarni mayda to'g’rang. 4. Sabzavotlarni idishga soling, sarimsoq bo’lagini maydalang, tuz, murch, yog’ va sirka qo'shing. Aralashtiring. 5. Bagetni bo’laklarga bo'ling, ikkala tomondan qovuring (yoki pechda bir oz quriting). 6. Masalliqni baget ustiga qo'ying. Darhol dasturxonga torting.

bktrec2.jpg



ZAYTUNLI TAPENADA BILAN BRUSKETTA
Siz bu gazakni bir necha daqiqada tayyorlashingiz mumkin - va bu uning afzalligi. Minimal harakat, maksimal zavq va foyda. Kunduzgi gazak uchun juda mos keladi. 162 kkal / 100 g
QIZIL LOVYALI VA SHIRIN QALAMPIRLI BRUSKETTA
Yana bir to’yimli va yorqin retsept. Rukkolaning yengil achchiqligi, rayhon ta’mi, qizil piyozning shirinligi va suvliligi bilan aralashtirilgan rozmarin xushbo'yligi - ta'm sezgilarining kaleydoskopini kafolatlaymiz.

bktrec3.jpg
120 kkal/100 g INGREDIYENTLAR: 1 banka Bonduelle Qizil loviyasi (400 g); 1/2 banka Bonduelle maydalangan zaytuni (150 g); 5 bo’lak donli non; 1 dona qizil piyoz; 1 dona shirin qizil qalampir; 2 ta rozmarin novdasi; 2 ta rayhon novdasi; bir hovuch rukkola; 2 bo’lak sarimsoq; 1/2 choy qoshiq maydalangan paprika; ta’bga ko'ra zaytun moyi RETSEPT: 1. Shirin qalampirni folga bilan o'rang va pechda 15 daqiqa davomida 180 °C da pishiring. Quriting va tozalang. 2. Piyozni yarim halqa shaklida kesing. Tovada 1 osh qoshiq zaytun moyini qizdiring, piyoz, rozmarin barglarini qo'shing va piyoz biroz oltin rang bo'lguncha o'rtacha olovda qovuring. Paprika qo'shing, aralashtiring va yana bir oz qovuring. 3. Nonni pechda 180 ° C da 3-5 daqiqa davomida quriting. 4. Suyuqlikni to'kish uchun loviyani chovliga soling. Blenderga o'tkazing, qovurilgan qalampir va 1/4 qovurilgan qizil piyoz qo'shing. Bir xil massaga kelguncha aralashtiring. 5. Zaytunni pichoqning tekis tomoni bilan maydalang. Nonga butun tozalangan sarimsoq bo’laklarini suring. 6. Nonga qolgan zaytun moyini seping, ustiga qalampir va loviya pyuresi, qolgan qovurilgan piyoz va zaytun soling, rayhon barglari va rukkola bilan bezang.
BALZAMIK KREMLI SHAMPINYONDAN BRUSKETTA
Qarsildoq nondagi qo'ziqorinli versiya Fransiyada tug'ilishi mumkin edi, bu brusketta ta'mi juda yoqimli.

120 kkal/100 g INGREDIYENTLAR: 1 banka Bonduelle kesilgan shampinyonlar (400 g); 4 bo’lak kulrang non; 4 osh qoshiq balzamik krem sousi; 4 osh qoshiq zaytun moyi; 1 dona piyoz; bir nechta petrushka novdalari; ta'bga ko'ra tuz; ta'bga ko'ra murch RETSEPT: 1. Piyozni mayda kubiklarga kesib oling, zaytun moyida qovuring, keyin qo'ziqorinlarni qo'shing va hammasini narsani 10-15 daqiqa davomida qovuring. 2. Qo'ziqorinlarni piyoz bilan chuqur likopchaga o'tkazing, balzamik, mayda tug'ralgan petrushka, tuz va murch qo'shing. Aralashtiring. 3. Nonni 180 °C ga qadar qizdirilgan pechda 3-5 daqiqa davomida quriting. 4. Qo'ziqorinlarni qarsildoq non ustida stolga torting.

bktrec4.jpg
QIZIL LOVYALI KREM-SHO’RVA XUSHBO’Y BRUSKETTA BILAN
Klassik taomning yangi talqini - uni gazak sifatida emas, balki sho'rvaga qo'shimcha sifatida tortish. Agar xohlasangiz, aniqroq xarakterga ega ziravorlar bilan achchiqlikni qo'shishingiz mumkin 189 kkal / 100 g.
AVOKADO, POMIDOR VA KO'K NO'XATLI BRUSKETTA
Bruskettani odatdagi ertalabki menyuni har xillashtirish uchun nonushtaga tortish mumkin. Sabzavotlardan vitaminlar va muhim oziq moddalar, kepakli nondan sekin uglevodlar, oson hazm bo'ladigan o'simlik oqsili - kunning bunday boshlanishi sizni energiya va pozitiv bilan to'ldiradi.

bktrec5.jpg
120 kkal/100 g INGREDIYENTLAR: 1/2 banka Bonduelle "Yumshoq” yashil no'xati (200 g); 1 dona avakado; 1 dona pomidor; 3 osh qoshiq zaytun moyi; 4 bo’lak kulrang non; bir nechta rayhon novdalari; ta'bga ko'ra tuz; ta'bga ko'ra murch RETSEPT: 1. Nonni 180 °C ga qadar qizdirilgan pechda 3-5 daqiqa davomida quriting. 2. Avakadoni tozalang va mayda kubiklarga bo'ling, pomidorni ham kesib oling va hammasini sayoz idishga soling. Yashil no'xat va mayda to’g'ralgan rayhan qo'shing. Yog', tuz va murch seping. 3. Sabzavotlarni nonga qo’yib, rayhon bargi bilan bezatilgan holda torting.
ISMALOQDAN KREMLI BRUSKETTA
Maydalangan sabzavotlarning kremli, yumshoq holati qovurilgan nonning qarsildoqligi bilan yaxshi kelishadi. Ushbu brusketta ta’mlar haqida ajoyib hikoya so'zlab beradi.

120 kkal/100 g INGREDIYENTLAR: 1/2 banka Bonduelle yashil no'xati (200 g); katta bog’li rayhan; 4 bo’lak sarimsoq; 4 bo’lak kulrang non; 6 osh qoshiq zaytun moyi; 375 g muzlatilgan ismaloq; ta'bga ko’ra tuz; murch RETSEPT: 1. No'xat qaynab turgan suvda 5-7 daqiqa davomida yumshoq bo'lgunga qadar qaynatiladi. Chovliga oling va darhol muzli suv bilan to'ldiring yoki yorqin yashil rangni saqlab qolish uchun muz ustiga qo'ying. 2. Ismaloqni o'simlik yog'ida 10-15 daqiqa davomida tovada qovuring. 3. Blenderda rayhon barglari, no'xat, ismaloq, sarimsoq, zaytun moyi, tuz va murchni bir xil holatgacha aralashtiring. 4. Nonni toster yoki grilda quriting. Tayyor bruskettalarga ismaloq kremini qo'ying va rayhon barglari bilan bezang.

bktrec6.jpg
GRILL-SABZAVOTLAR, ZANJABIL VA YALPIZLI BRUSKETTA
Muzlatilgan sabzavot aralashmalari ovqat pishirishga vaqtingiz bo'lmaganda qutqaruvchi hisoblanadi. Ha, brusketta, qoida tariqasida, juda tez tayyorlanadi, ammo vazifani yanada soddalashtirish mumkin. Aralashmada sabzavotlar uyg'unlik uchun mukammal darajada mos keladi, yuviladi, tozalanadi va chiroyli qillib kesiladi. Agar siz juda charchagan bo'lsangiz ham, fastfud buyurtma berishga shoshilmang: sog'lom kechki ovqat ko'p harakatsiz ham tayyorlanadi.

bktrec7.jpg
120 kkal/100 g INGREDIYENTLAR: 1/2 banka Bonduelle "O'rta yer dengizi" qovurish uchun aralashma gril sabzavotlari bilan (350 g); 60 g zanjabil ildizi; 5 ta yalpiz novdasi; 4 bo’lak kulrang non; 2 osh qoshiq zaytun moyi; ta'bga ko'ra tuz; murch RETSEPT: 1. Qovurish uchun aralashmani tovada 15 daqiqa davomida yog’ qo'shmasdan qovuring. Maydalangan zanjabil, mayda to’g'ralgan yalpiz, ta’bga ko’ra tuz va qalampir qo'shing. 2. Nonni 190°C ga qadar qizdirilgan pechda 3-5 daqiqa davomida quriting. 3. Sabzavotlarni nonga qo'ying, ustiga ozgina yog' quying, yangi yalpiz bilan bezang.
KREVETKA, QARSILDOQ SALAT VA ZAYTUNLI BRUSKETTA
Shuningdek, siz do'stlaringiz bilan italyancha aksent bilan brusketta bazmini tashkil qilishingiz mumkin. Hammasi tezda tayyorlanadi, chiroyli ko'rinadi, lekin ta'mi allaqachon aniq - ajoyib!

120 kkal/100 g INGREDIYENTLAR: 1/3 banka Bonduelle tozalangan zaytuni (100 g); 4 bo’lak kulrang non; 200 g krevetka; 1 bog’ romano salati; 1 dona pomidor; 1 dona limon; 2 osh qoshiq zaytun moyi; ta'bga ko'ra tuz; murch RETSEPT: 1. Nonni 180 °C ga qadar qizdirilgan pechda 3-5 daqiqa davomida quriting. 2. Krevetkalar qaynoq sho'r suvda 5-7 daqiqa qaynatiladi. 3. Pomidorlarni halqa, zaytunni doira shaklida kesib oling. 4. Tayyor nonga salat barglarini, keyin zaytun, pomidor, krevetkalarni qo'ying. Limonni siqib, yog', tuz va murch seping. Tayyor!

bktrec8.jpg
KABACHKALI IKRA, RAYHON VA QARAG'AY YONG'OQLARI BILAN BRUSKETTA
Ushbu retsept sizga bolalik ta'mini eslatadi. Ammo qisman, chunki biz oddiyliklarga qarshimiz. Kabachkali ikra - ha, o’sha bolalikdagi ta'm - qarag'ay yong'oqlari va maydalangan rayhon barglarining bilan to'ldiriladi.

bktrec9.jpg
168 kkal/100 g INGREDIYENTLAR: 1/2 banka Bonduelle kabachkali ikrasi (250 g); 6 bo'lak kulrang non; 50 g qarag'ay yong'oqlari; 1 osh qoshiq zaytun moyi; 3 ta rayhan novdasi RETSEPT: 1. Nonga zaytun moyi seping va gril tovada qovuring yoki pechda quriting. 2. Qarag'ay yong'oqlarini quruq tovada 3-5 daqiqa davomida isitib oling - bu bilan ular yanada xushbo'y bo'ladi. 3. Tayyor nonga ikrani qo'ying va mayda to’g'ralgan rayhan va yong'oq bilan bruskettaga seping.
ISMALOQ, RIKOTTA VA QARAG’AY YONG’OQLARI BILAN BRUSKETTA
Qarama-qarshi ta'mlarni sevuvchilarga bag'ishlangan. Shirin mayiz va rikotta, o'ziga xos yumshoq italyan pishlog’i va meksikalik ehtirosga o'xshab achchiq chili, qarsildoq nonda qiziqarli o'yinda birlashadi.

152 kkal/100 g INGREDIYENTLAR: 250 g rikotta; 4 bo’lak oq non; 2 osh qoshiq qarag'ay yong'oqlari; 2 bo’lak sarimsoq; 2 osh qoshiq mayiz; ta’bga ko'ra dengiz tuzi va murch; 1 dona chili qalampiri; 200 g muzlatilgan ismaloq RETSEPT: 1. Ismaloqni oz miqdorda suvda qoldiring yoki muzdan eriting, siqib oling. 2. Rikotta, ismaloq, yong'oq, mayizni aralashtiring, u yerga maydalangan sarimsoq, tuz va murchni soling. 3. Nonni grilda qovuring. 4. Aralashmani nonga yoyib chiqing. Chili qalampiri bilan bezating.
bktrec10.jpg
TOVUQ FILESI, TVOROGLI KREM VA SHIRIN MAKKAJO'XORILI BRUSKETTA
Biz bruskettaning an'anaviy tortilishidan voz kechishni va uni bir necha harakatda to'liq va muvozanatli taomga aylantirishni taklif qilamiz. Buning uchun sabzavot va yog'siz go'sht qo'shamiz. Tushlik uchun tovuq filesi, tvorogli krem va shirin makkajo'xori bilan bunday bruskettadan zavqlanish mumkin. Agar siz ko'proq sersuvlik va yumshoqlikni istasangiz, shirin makkajo'xorini yosh makkajo’xori bilan almashtiring.

bktrec11.jpg
224 kkal/100 g INGREDIYENTLAR: 1 banka Bonduelle shirin makkajo'xori donalari (340 g); 200 g tovuq filesi; 5% 100 g tvorog; 5 bo’lak pomidor; 8 bo’lak bodring; 1 ta salat bargi; 2 bo’lak baget; 2 osh qoshiq kungaboqar yog'i; ta'bga ko'ra tuz; qora murch RETSEPT: 1. Tovuq filesini ikkita tekis qismga bo'ling, biroz uring, tuzlang. Grilda 5 daqiqadan ko'p bo'lmagan vaqt davomida har ikki tomonni ozgina yog' bilan qovuring. 2. Bagetni uzunasiga ikkiga bo'ling va oldindan qizdirilgan gril tovasi ustiga qo'ying. Bir choy qoshiqda kungaboqar yog'i soling. Ozroq qovuring. 3. Tvorogga bir chimdik tuz qo'shing va bir hil massaga aylanguncha blender bilan aralashtiring. Sovutilgan baget ustiga yoying. Murch seping. 4. Shirin makkajo'xori, bodring bo'laklari, pomidorni ustiga qo'ying. 5. Salat barglarini joylashtiring. Ustiga tovuq filesini qo'ying.
LASOS VA QAYMOQ-PISHLOQLI BRUSKETTA
Ushbu brusketta retsepti O'rta yer dengizi oshxonasining ideal taomiga misoldir. Qizil ikra va zaytun mevalaridan olingan omega yog’ kislotalari, oson hazm bo'ladigan oqsil va ba'zi xushbo’y ko'katlar. Qaymoq-pishloq silliq tuzilish beradi va barcha ingrediyentlarni bog'laydi.

215 kkal/100 g INGREDIYENTLAR: 1 banka Bonduelle urug’i olingan zaytun (300 g); 200 g dudlangan losos ikrasi ; 180 g tvorog qaymoqli pishloq ; 1 dona shakarsiz non; 1 bog’ ukrop ko'katlari RETSEPT: 1. Nonni tilim qilib kesib oling, har ikki tomondan gril ustida quriting. 2. Dudlangan yoki chala tuzlangan losos ikrasini mayda kubiklarga bo'ling. 3. Zaytunni qalin halqalarga kesib oling. 4. Ukropni mayda to’g’rang. 5. Qaymoq pishloqni stakanga soling, ikra va ukrop bilan aralashtiring. 6. Nonni qo'ying. To’g'ralgan zaytun bilan bezating.
bktrec12.jpg
ECHKI SUTIDAN PISHLOQ, ZAYTUN VA KAPERSLI XAMIRTURUSHSIZ NONDA BRUSKETTA
Kapers boy vitamin va mineral tarkibga ega, qand darajasini normallantiradi, suyak to'qimasini mustahkamlaydi - ular juda ko'p oqsilga ega, qonni suyultiradi va stressning oldini oladi. Umuman olganda, kapers deyarli har qanday O'rta yer dengizi oshxonasi taomiga qo'shilishi mumkin. Biz uni brusketta masallig’i uchun qo'shdik.

bktrec13.jpg
225 kkal/100 g INGREDIYENTLAR: 1 qadoqda Bonduelle timyan va sarimsoqli zaytuni (79 g); 1 qadoqda Bonduelle limonli zaytuni (79 g); 4 bo’lak xamirturushsiz non; 150 g yumshoq echki sutidan pishloq; 100 g kapers dumi bilan; 40 g mini-rayhon; 20 ml zaytun moyi; 50 g yong'oq RETSEPT: 1. Pechni 200 darajagacha oldindan qizdiring. Pishirish listiga 1,5-2 sm qalinlikdagi non bo'laklarini joylashtiring. Non qizarguncha 5-7 daqiqa davomida pishiring. 2. Brusketta ustiga echki pishlog’ini yoyib chiqing. Zaytunni pishloq ustiga qo'ying. 3. Kapersni ikkiga bo’lib oling, ustiga qo'ying. 4. Bruskettaga ozgina zaytun moyi seping. 5. Maydalangan yong'oq sepib stolga torting va rayhon barglari bilan bezang.
PISHIRILGAN LOVIYA, BEKON VA ROZMARINLI BRUSKETTA
Muzlatilgan sabzavot aralashmalari kabi, sizning shkafingizda har doim turli xil ta'mdagi bir nechta tayyor loviya bankalari bo'lishini maslahat beramiz. Birinchidan, u mustaqil taom sifatida, ikkinchidan, garnir sifatida ishlatilishi mumkin. Va biz uni brusketta uchun masalliq sifatida olishni taklif qilamiz. Ta’mni rozmarin bilan, to'yimlilikni bir bo'lak bekon bilan kuchaytiramiz.

185 kkal/100 g INGREDIYENTLAR: 2 banka Bonduelle shirin qalampir bilan pishirilgan loviyasi (720 g); 1 dona chiabatta; 100 g bekon; 30 g rozmarin; 1 dona qizil piyoz. RETSEPT: 1. Chiabattani uzunasiga, keyin o’rtasidan kesib oling. 2. 200 gradusgacha isitiladigan pechda nonni oltin rang bo'lgunga qadar pishiring. 3. Qizil piyozni tozalang va mayda qilib to’g’rang. 4. Bekonni oldindan qizdirilgan tovada qovuring, rozmarin qo'shing va hammasini yana bir oz qovuring. 5. Brusketta ustiga 2 osh qoshiq pishirilgan loviya, bekon bo'laklari qo’ying, qarsildoq rozmarin va qizil piyoz seping.
bktrec14.jpg

BUNDAN TASHQARI O‘QING

Saytda bundan tashqari